неділю, 19 січня 2014 р.

Чорнослив у шоколадно-кремовій заливці

Христос Народився!

Сьгодні маю бажання поділитись із Вами рецептом приготування чудового десерту "Чорнослив у шоколадно-кремовій заливці", який у нашій родині завжди готується на Різдвяні свята.
Ваш автор сьогодні готував його сам, тому не обійдеться і без фотоілюстрацій :)
Отже, розпочнемо ;)





Склад:

  • чорнослив -- 200 г 

  • горіхи волоські (четвертинки) -- 100 г

  • масло -- 50 г
 
  • цукор -- 100 г

  • мука -- 2 столові ложки

  • какао темне -- 1 столова ложка (можна замінити тертим шоколадом -- 2 ст. ложки)

  • сметана 22% -- 0,5 л

Приготування


  1. Чорнослив начинити горіхами і викласти на тарілку (тарілки). Якщо чорнослив дуже сухий, то залити попередньо холодною водою на 1 год., потім прокип'ятити 2-3 хв., остудити і вже тоді начинити.
  2. Заливку готуємо так: на пательні розтопити масло, додати цукор, постійно помішувати, щоб легко кипіло (почнуть з'являтись бульбашки). Додаємо муку, какао (тертий шоколад), потім сметану, ретельно вимішуємо, щоб не було грудок.
  3. Заливаємо заливкою чорнослив.
  4. Ставимо у холодне місце, щоб застигло і охолодилось.
Після деякого очікування (а чекати завжди важко:)) можемо приступити до найприємнішого -- споживання чудового, смачного і натурального десерту :)



Смачного!!!


З повагою, Ваш Роман!!

Немає коментарів: