вівторок, 23 жовтня 2018 р.

Ієрейські свячення отця Степана Мишковського.


  Привіт всім!
  Фотограф Роман Тупись тут ;) Із дописом про важливу подію -- ієрейські свячення  о. Степана Мишковського (голова Молодіжної Комісії), які звершив Високопреосвященний владика Ігор Возняк Архиєпископ і Митрополит Львівської Архиєпархії УГКЦ. Відбувалось це 22 жовтня 2018 року у Архикатедральному соборі св. Юра у Львові. Як все було? Про це детальніше далі...
  Таїнство...

Був справді світлий, добрий і гарний ранок -- саме те, що треба ;)


Ще перед закритими Царськими вратами благословіння Високопреосвященного владики Ігора.


"Благословенне Царство Отця, і Сина, і Святого Духа, нині, і повсякчас, і на віки вічні."

Отець Степан тут ще як отець-диякон.


Малий Вхід із Євангелієм -- символізує вихід Ісуса Христа на проповідь

"Премудрість прості!"



Отець-диякон Степан зачитав Апостола:

Послання Апостола Павла до Колосян 2, 13-20.
Браття, Бог вас, які були мертві гріхами й вашим необрізанням, оживив з Христом, простивши нам усі провини. Він знищив розписку, що була проти нас, що нас осуджувала, разом з приписами; він її зробив нечинною, прибивши до хреста;  і здерши здобич з начал і властей, він виставив їх прилюдно на сміховище, перемігши їх у ньому.
Нехай же нас ніхто не судить за їжу чи пиття, чи у справі свят, чи щодо новомісяця, чи суботи; все це лиш тінь того, що буде, дійсність же – Христос. Нехай ніхто вас не позбавляє нагороди самовільною покорою і служінням ангелам; такі бо звертають усю увагу на примари, надуваються марно своїм тілесним розумом і не тримаються голови, від якої все тіло, об'єднане і зміцнене суглубами та зв'язями, росте Божим зростом.
Коли ви з Христом умерли для первнів світу, чому, наче б ви ще в світі жили, піддаєтеся приписам."



Євангеліє від Луки 9, 18-22.
"В той час, коли Ісус молився на самоті, і були з ним його учні, він спитав їх:
– За кого мене мають люди?
 Вони у відповідь сказали:
– За Івана Христителя, інші – за Іллю, ще інші – за якогось із старовинних пророків, що воскрес із мертвих.
 – А ви, – спитав їх, – що кажете про мене? Хто я?
Тоді Петро, озвавшись, мовив:
– Ти – Христос Божий.
 Він сказав їм гостро про це нікому не говорити. Далі додав:
– Син чоловічий має багато страждати; старші, первосвященики та книжники його відкинуть і уб'ють, та він на третій день воскресне."








Брати-семінаристи супроводжували Святу Літургію своїм чудовим співом.
"Господи помилуй, Господи помилуй, Господи помилуй..."


Батьки!


Кадіння перед Великим Входом.


Ось так це було.
Отець Степан ще у чині диякона кадить, але ще трохи, і вже відбудеться Таїнство Рукоположення і він стане отцем.


А в цей час співаємо: "Ми Херувимів, Херувимів тайно являючи..."



Великий вхід -- символізує урочистий хід Ісуса Христа на страждання і хресну смерть.
""
"Вас, і всіх православних християн, нехай пом'яне Господь Бог у Царствії Своїм завжди нині і повсяк час і на віки вічні. 
 ...
Святішого вселенського Архиєрея Франциска Папу Римського, Блаженнішого патріарха нашого Святослава, високопреосвященних митрополитів, архиєпископів, боголюбивого єпископа нашого Володимира, весь священичий, дияконський і монаший чин, Богом бережений народ наш, правління і все військо. 


Благородних і повсякчас згадуваних фундаторів і доброчинців святого храму цього, вас і всіх православних християн нехай пом’яне Господь Бог у Царстві Своїм завжди, нині, і повсякчас, і на віки вічні."


 Коли дари вже на престолі, відбуватиметься важливий момент!

 Диякон Степан, якого висвячують вводиться архидияконом у вівтар через Царські врата словами: "За волею Божою та діянням пресвятого і животворного Духа, і за благословенням Високопреосвященного Митрополита нашого кир Ігора переводиться благоговійний диякон у пресвітерство, повели йому, Владико святий!".

Архиєпископ відповідає:
-- "Повелінням Господнім небеса утвердилися, і Духом Його уст вся сила їх" 

І так вони підступають щораз ближче до вівтаря.


Він тричі обходить престіл і цілує його по 4-х кутах, а в цей час усі співають тропарі:  
"Святії мученики, ви славно страждали і вінчалися, тож моліться до Господа, щоб помилував душі наші..."
"Слава тобі Христе Боже, а Апостолів і мучеників радосте..."



А потім стає на одне коліно перед Архієпископом і промовляє Символ Віри, визнає Святі Таїнства й складає присягу послуху.



Архиєпископ Ігор мовить:
"Божественна благодать, що завжди недужих оздоровлює і те, що їм недостає, доповнює, поставляє благоговійного диякона Степана у пресвітерство. Тож помолімся за нього, щоб зійшла на нього благодать пресвятого Духа, і промовмо всі: Господи помилуй!"


"Боже, великий силою і незбагненний розумом, дивний у задумах понад синів людських, Сам, Господи, наповни дарами Святого Твого Духа і цього, що його Ти благоволив піднести на пресвітерський ступінь, щоб він був був достойний станути без гріха перед святим Твоїм жертовником, проповідувати євангеліє Твого царства, освячувати слово Твоєї істини, приносити Тобі дари і жертви духовні, обновляти людей Твоїх купіллю відродження; щоб і він, зустрівши другий прихід Великого Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, Єдинородного Твого Сина, прийняв нагороду за добре виконування свого чину, із-за безмежної ласки Твоєї. Бо благословенне і прославлене пречесне і величне ім'я Твоє, Отця, і Сина, і Святого Духа, нині і повсякчас, і на віки вічні. Амінь "



"Аксіос!!"


"Прийми ярмо Господнє, ярмо Його солодке, тягар Його легкий"
"Аксіос!!"


 "Будь чистим руками і чистим серцем, ходити перед Господом усі дні життя свого, прийми благословення від Бога і Спаса..."
"Аксіос!!"




"Прийми одежу священичу..."

"Аксіос!!"


"Прийми владу приносити жертви Богу і творити Служби за живих та померлих у ім'я Господнє"


"Аксіос!!"


"Прийми цей служебник, щоб звершувати зі всією увагою і страхом Божим жертву, благоприємну Господу"
"Аксіос!!"


Господь тут присутній невидимо...
І мені вдалось відчути це... Словами не передається...


 "Аксіос!!"


 "Аксіос!!"

Уже отець Степан!!


І ми всі продовжили молитись Літургію.




А найменші молились от так уві сні :)


І от вже отець Степан із іншим отцем тримають воздух над Архиєпископом кир Ігорем під час молитви "Вірую".

"Вірую в Єдиного Бога Отця, Вседержителя, творця Неба і землі, всього видимого і невидимого..."





"Благодать Господа Ісуса Христа, най буде зо всіма вами"


Відчуйте дух Літургії... Без коментарів...







"Зі страхом Божим, вірою і любов’ю приступіть."


Таїнство Євхаристії уділяють Преосвященний владика Ігор


А також і отець Степан уділяє Святе Причастя вже будучи отцем.


"Причащається дитя Боже … Чесного, і Пресвятого, і Пречистого Тіла і Крови Господа і Бога і Спаса нашого Ісуса Христа на життя вічне"



"Причащається раб Божий ... Чесного, і Пресвятого, і Пречистого Тіла і Крови Господа і Бога і Спаса нашого Ісуса Христа на відпущення гріхів своїх і на життя вічне..."



"Спаси, Боже, людей Твоїх і благослови насліддя Твоє!"


"В Мирі вийдім"


"Господи, Ти благословляєш тих, що Тебе благословляють, і освячуєш тих, що на Тебе надію покладають. Спаси людей Твоїх і благослови насліддя Твоє, повноту Церкви Твоєї збережи, освяти тих, що люблять красу дому Твого, прослав їх Твоєю божественною силою і не остав нас, що надіємось на Тебе. Спокій світові Твоєму дай, Церквам Твоїм, священикам, боголюбивій і Богом береженій Україні нашій, парафіянам святого храму цього і всім людям Твоїм. Бо всяке добре даяння і всякий звершений дар з висоти є, сходячи від Тебе, Отця світла, і Тобі славу, подяку і поклоніння віддаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині, і повсякчас, і на віки вічні."


А тепер, перед благословенням, проповідь Високопреосвященного владики Ігора:
"Дорогі молільники! Ісус Христос окремо молився, а біля нього були учні. Згодом він поставив їм запитання: за кого його вважають люди? Почув різну відповідь -- за Івана Хрестителя, за Іллю чи за якогось давнього пророка, який воскрес. Значить, люди здавна вірили у воскресіння. Як вони розуміли це воскресіння, нам невідомо. Бо Христос багато разів говорив про своє воскресіння, але Його учні не вірили у це. Вони слухали Спасителя, але серйозно Його слів не сприймали. Ісус захотів, щоб його учні сказали свою думку про Нього, хоча добре знав їхні міркування. Просто бажав, щоб почули присутні. Петро не чекав на запрошення, щоб сказати, та й одразу проголосив: "Ти є Христос, Син Божий". Ісус заборонив їм про це говорити, але говорив їм багато про себе, що Йому буде потрібно багато терпіти, померти, але він Воскресне 3-го дня. Звичайно,що усі не бажали, щоб Ісус помер, залишив їх. Бо коли були троє учнів, які були свідками Преображення, то Петро сказав:"Добре нам тут бути! Коли хочеш, то напну тут 3-и намети: один Тобі, один Мойсеєві та один Іллі". Це саме питання звучить сьогодні для нас: "Ким є Ісус Христос для мене? Хто Він у моєму житті? Далекий пророк, Іван Хреститель чи хтось інший? Чи він є для мене брат, друг, Спаситель і Господь і як я спілкуюся із Ним?"

.


Сьогоднішній день у Святій Церкві присвячений апостолу Якову Алфеєвому. Він був одним із 12-ти Апостолів. Проповідував Слово Боже у Едеї, Едесі, Газі і зайшов аж до Єгипту. Там його розіп'яли на хресті.  Це відважний учень Ісуса Христа, який виконував волю свого учителя і віддав своє життя із любові до Господа. Ішов у різні міста, щоб навертати людей до Бога. Був свідком життя Божого Сина і тим ділився із іншими. Не злякався жодних тортур. Любов Божа перемогла у нього страх. Те, що Боже у його житті, стояло вище понад людське. Ми стали свідками духовного народження священика. Господь використовує руки єпископа, щоб певних осіб вчинити священиками. Сьогодні це звершилось над дияконом Степаном, який став священиком Христовим. У книзі Вихід є слова, якими Господь давав вказіки Мойсею про синів Арона: "І помажеш їх, як синів твого батька, в будуть вони священослужити мені. І станеться, що помазання те буде на них, на вічне священство". Говориться про вічне священство, чого ніхто не може відмінити, бо це Божа постанова. Три юнаки, яких Навуходоносор казав кинути до розпаленої печі, із Божого веління не були пошкоджені вогнем і славили Господа серед вогню, щоб це чинили у своєму житті. Також звертались до священиків: "Хваліть Господа, священики Господні. Хваліть і вознесіть його повік".



Завдання священика -- хвалити Бога всім своїм єством, на всякому місці славити його. Господь покладає велику надію на священика, бо він Його слуга, який гідно виконуватиме Його волю і буде інших навчати, щоб достойно служили Господу. Коли Ісус Христос зцілив прокаженного, то звернувся до нього такими словами: "Дивись, нікому не розповідай. Піди, покажись священику і принеси свій дар, який був приказав Мойсей у законі, як свідчення їх". Необхідно було показатись священику, який проголошував прокаженного здоровим. таке було бажання Господа ще у Старому Завіті. А у Новому Завіті дав священикам ще більшу владу: "Кому відпустите гріхи -- відпустяться, кому затримаєте -- затримаються". Дорогий наш священику Степане, Господь полюбив тебе і підніс до великого уряду -- бути його слугою, другом і братом. Старайся виправдати довір'я Господнє і вільно виконувати Його волю, як Його священик. Хай сподівання Господні виправдаються на тобі. Віддаємо тебе в опіку Божій Матері. Називай її відважно словом "Моя Мама". Хай благословення Боже спочиває на тобі. "


"Благословення Господнє на Вас, з Його благодаттю та Чоловіколюбієм, завжди нині повсякчас і на віки вічні!"




У кінці Літургії іще заспівали "Могая літа!!"


І от вже звершилось...


Куди іде отець Степан?


Спочатку фото.


 І от отець Степан уділяв своє перше в житті благословення кожному.



Так це відбувалось... Щирі емоції! Без коментарів...
































І тепер подарунки!!  :)


Від  хористиків "Taize-Львів" ;)



І колективні знимки із любими хористиками хору "Taize-Львів", братами-семінаристами, а також іншими файними людьми ;)


Із родиною.


Селфі :)


Із найдорожчим племінником на руках :)


Семінаристи теж вітають


І для них фото


І ще трішки різних селфі :)




Міцні хорські обійми ;)


Фото з отцем,який мав свячення у цей же день 8 років тому.


 А тепер пора чимось смачненьким пригоститись ;)


І попити цікавенького лимонаду із м'ятою ;)


Всі власне це і робили ;)


Чудові емоції :)


І позитивні фото на згадку ;) 



Вдалось зловити і такого трішки задуманого о. Степана.


Привітання від Фундації Духовного Відродження.



І подяка ;) 


Чудовий настрій!!



Дуже світло!!



І ще таке фото ;)


Нарешті і мені вдалось зробити фото із отцем Степаном (дякуючи хорошій дівчині Марічці) :)


Доброю дорогою йдеш ;)


От таким був цей день -- світлим, сповненим радості!
Бажаю отцю Степану наснаги у служінні, Божої опіки та допомоги, бути справді добрим пастирем для народу!

Чекаю Ваших коментарів!

Скоро зустрінемось ;)

З повагою, Ваш фотограф Роман Тупись
----------------------------------------
  Хочете "живі" та "душевні" фото?
Дзвоніть і не пошкодуєте:
0509787625
0678663195
----------------------------------------
Цікавить фотозйомка -- пишіть мені:
- Skype

Немає коментарів: