Христос Народився!
Сьгодні маю бажання поділитись із Вами рецептом приготування чудового десерту "Чорнослив у шоколадно-кремовій заливці", який у нашій родині завжди готується на Різдвяні свята.
Ваш автор сьогодні готував його сам, тому не обійдеться і без фотоілюстрацій :)
Отже, розпочнемо ;)
Склад:
- чорнослив -- 200 г
- горіхи волоські (четвертинки) -- 100 г
- масло -- 50 г
- цукор -- 100 г
- мука -- 2 столові ложки
- какао темне -- 1 столова ложка (можна замінити тертим шоколадом -- 2 ст. ложки)
- сметана 22% -- 0,5 л
- Чорнослив начинити горіхами і викласти на тарілку (тарілки). Якщо чорнослив дуже сухий, то залити попередньо холодною водою на 1 год., потім прокип'ятити 2-3 хв., остудити і вже тоді начинити.
- Заливку готуємо так: на пательні розтопити масло, додати цукор, постійно помішувати, щоб легко кипіло (почнуть з'являтись бульбашки). Додаємо муку, какао (тертий шоколад), потім сметану, ретельно вимішуємо, щоб не було грудок.
- Заливаємо заливкою чорнослив.
- Ставимо у холодне місце, щоб застигло і охолодилось.
Смачного!!!
З повагою, Ваш Роман!!
Немає коментарів:
Дописати коментар