вівторок, 15 липня 2014 р.

Ресторанчик кримсько-татарської кухні у Львові




  У Львові вже декілька місяців працює ресторанчик кримсько-татарської кухні. Відкрили його кримські татари, які змушені були покинути Крим через його окупацію. Все хотів відвідати частинку Криму і спробувати на смак. І от, нарешті бажання здійснилось :)
    Як це все відбувалось читайте далі...


   Розміщений ресторанчик у Пасажі Андреоллі. Вхід у Пасаж із площі Ринок, 29. Детальніше можна глянути на Картах Google . А ось так виглядає  :)


 Зустріли дуже привітно, а так, як було місце на вулиці, то присів під парасолькою на вулиці. У меню дуже багато всілякої смакоти. А на столі, разом із вже звичними нам сіллю, перцем, цукром, стояла цікава посудина із "чимось.


  Запитався, що там у середині. А виявляється усе дуже просто -- це приправа до пельменів, манти, чебуреків, яка складається із винного оцту, в який у певних пропорціях додані часник, хрін, бодян, морква.
  Замовив страву дня -- чебурек янтиг та звичайний чебурек. На запитання яка різниця між ними, офіціантка люб'язно пояснила, що "різниця між цими двома видами чебуреків в тому, що янтиг готується на пательні без олії". Також від себе додам, що він також є дієтичним.
  Замовлення не довелось дуже довго чекати. Першим принесли янтига -- за якихось 10 хв. Ось яка смакота-краса :)


    Він зник із тарілки д-у-у-ж-ж-е-е скоро :) Був соковитий, багато м'яса, кріпець, цибулька і частинка душі кухаря, який приготував його із любов'ю.
    Зовсім скоро принесли і класичний чебурек. Він теж був красень хоч куди :) А так пахнув -- словами не передати... От зараз пишучи ці рядки аж слинка потекла, як згадаю. От такий рум'яний красень.



   Він теж зник із космічною швидкістю :))
   Захотілось іще чогось солоденького. Замовив чайничок чаю. До слова, чайничок великий (500 мл) -- напитися для двох якраз в сам раз ;) 


   Із солодкого були "пальчики" та "похлава".


  Вибрав "пальчики". Як виявилось -- "пальчики" та чай є чудовою парою. Вони буквально танули у роті :)


  І тут за сусіднім столиком принесли плов -- справжній витвір кулінарного мистецтва. А також бокал червоного вина. Із згоди клієнта закладу, який був не проти, сфотографував


  У ресторанчику Вам люб'язно порадять, розкажуть і дадуть продегустувати вино, щоб Ви вибрали саме те, яке Вам до смаку.
  Також є пиво для любителів пива. До слова, наливають його ось із такого оригінального серванта :)


Я особисто алкоголь не вживаю, то ж про те як смакує вино чи пиво не можу Вам розказати, але судячи із відгуків клієнтів за сусідніми столиками, то все також на висоті та смачно.

 А ще, у приміщенні є колекція винних пляшок,


 а також засвідчують свою українську позицію.



І досить затишно


Навіть є м'який куточок із подушечками :)


  І ще на останок скажу про те, скільки ж коштуватиме поїсти у цьому затишному місці ( на прикладі того, що брав я). Досить дешево: 
  • Чебурек - 10 грн. (шт.)
  • Чай - 20 грн. (чайничок 500 мл)
  • Пальчики - 20 грн. (порція)
  На 1-го краще брати 2-а чебуреки, щоб наїстись. На 2-х чоловік достатньо буде  4 шт. 10x4=40 грн.
  
  Тепер порахуємо остаточно: 40+20+20=80 грн. 
  За ці гроші Ви смачно та ситно поїсте, що впринципі не є досить дорого, враховуючи розташування та взагалі ціни у львівських кнайпах.

  Якщо підсумувати усе вищенаписане, то однозначно -- РЕКОМЕНДУЮ!! 

Дуже дякую власникам закладу за гостинність та душевність. Обов'язково завітаю до Вас іще :)


З повагою, Ваш Роман.

Немає коментарів: