суботу, 2 серпня 2014 р.

Святий Юрій Змієборець допомагає українському війську


  У цей нелегкий час у Львові за допомогою Святого Юрія Змієборця збирають кошти на допомогу українській армії. Майже 100 років тому у Львові була загроза російської окупації. Для збору коштів на потреби війська та мобілізації був вирізьблений Лицар-оборонець із дерева. Кожен, хто складав пожертву, міг "зміцнити" його броню цвяшком. Лицар зберігається у Львівському історичному музеї на пл. Ринок


  Сьогодні знову протистоїмо російській агресії. Із цією метою на пл. Ринок біля входу у Ратушу розміщений Святий Юрій Змієборець. Кожен, хто складе пожертву не менше 100 грн отримає пластину із Тризубом, якою зможе зміцнити щит Святого Юрія. Другу таку ж пластину Ви отримаєте на згадку. 
  За пожертву 500 грн і більше Ви зможете зміцнити торець щита довгою пластиною. А за пожертву менше 100 грн Вам пов'яжуть на руку стрічечки кольорів українського стяга.
   Ось так виглядають пластини.


   На вечір п'ятниці, як мені вдалось дізнатись, у щиті вже було близько 450 - 500 пластин (за 3 дні, які встановлений Юрій). Ось як він виглядає зблизька. Як маєте час і бажання, то можете перерахувати :)


   Забивають у щит як дорослі....


...так і діти


  Ще мені вдалось почути краєм вуха, що підходять до скриньки діти, кидають 20 грн і кажуть: "Тато дав на морозиво, але я краще дам солдатикам". За таким молодим поколінням майбутнє, і це тішить.
   Поспішіть і Ви допомогти українським військовим  -- не будьмо байдужими.

Разом переможемо!

Слава Україні!

З повагою, Ваш Роман.

Немає коментарів: