вівторок, 5 травня 2015 р.

Екстремально-сонячний початок травня


  Привіт всім!
  Фотограф Роман на зв'язку ;)
  Сьогодні поділюсь із Вами дорогі читачі враженнями від весняних Карпат ;) Детальніше далі...

  Отож, Ваш автор їздив закривати зимовий сезон 2014/2015. Хтось можливо запитає: "А хіба у горах ще є сніг?".
  Так, сніг іще є, і хто не закрив сезон, то гайда у гори :) Якраз зараз найцікавіше весняне катання із неодмінними атрибутами: сонечком, теплом, загорянням :), крокусами і катання на короткий рукав :) Це просто неймовірні враження, які рекомендую спробувати.
  Закривав сезон на Буковелі ;) Дуже мріяв там побувати якраз у травні, та хотів відчути весну на повну із крокусами та сонечком. Це вдалося. Мрії здійснюються -- потрібно лише дуже захотіти і докласти певних зусиль.
  Добирався на курорт за допомогою поїзда та автобуса. Фактично "увірвав" свої квитки одними із останніх, але із місцями мені повезло ;)
  Дорога нічим особливим не відзначалася. На курорті зранку було практично пусто -- лише персонал та десь максимум до 10 лижебордерів :)
  Настільки пустинного Буковелю не зустрічав. Але в цьому є свій плюс, і можна було катати по цілій ширині траси і не думати, що хтось тебе зачепить, або ти когось ;) . Працювало декілька трас -- 2А, 5А, 5В,  8А, 11-ті червоні, 12А, 16А, 17А.
  Власне на верху 12-ки якраз і зробив фото у крокусах :) Не хотілось банального кадру, то ж спочатку поставив лише дошку та рукавиці.. Увімкнулось більше уяви :) Подумавши та обміркувавши, додав іще шолома із маскою (для того, щоб він тримався, потрібно було трохи помізкувати і створити для нього підставку за допомогою рюкзака ;) )
  Вийшов ось такий симпатичний бордер, який визирає з-за дошки ;)


  А для фото, яке у заголовку статті, мені теж потрібно було зметикувати, як же за допомогою телефона і підручних матеріалів зробити самому собі фото. Вихід знайшовся -- на рюкзак у місце, яке застосовується для кріплення сноуборду певним чином поставив телефон, налаштував автоспуск на 10 секунд. Після кількох дублів вдалось отримати гарне фото ;)
  Покатався чудово і до кінця дня все було дуже навіть катабельно за рахунок того, що сонце не світило постійно, а час від часу ховалось за хмари, хоча трохи таки почало гальмувати на особливо сонячних ділянках.
  Відкатав на всі 100% і можу сказати що закриття сезону 2014/2015 відбулось якнайкраще та принесло багато емоцій.
  Дорога додому була як завжди. Іще вдалось познайомитись із цікавими людьми на зупинці -- очікуючи на автобус із Буковеля до Івано-Франківська. А також просвітити їх про те який сніг на схилах, снігозалежність і т.д. Дякую їм за компанію!

А ще... У наступній статті іще поділюсь із Вами  фото крокусів, а також тим, що мене трохи обурило у ставленні людей до цих чудових квітів ;)
Дочекайтесь!

Всім успіхів і теплого весняного настрою :)

З повагою, Ваш фотограф Роман.
-----------------------------------------------------
Пишіть мені:




  

4 коментарі:

wwildlion сказав...

Давно вже не був у горах ;)
По фото так і хочеться туди піти весною..

Роман Т сказав...

wwildlion -- мрії здійснюються ;) Ще побуваєш весною там :)

Arnelika сказав...

Класно там, в горах, навесні)) І просто важко уявити - як це їхати по снігу з коротким рукавом)))

Роман Т сказав...

Arnelika -- це незабутні та неймовірні відчуття.. Словами важко передати -- це треба відчути ;)