четвер, 7 травня 2015 р.

Крокуси, підсніжники та людська недбалість..


  Привіт!
  Фотограф Роман на дроті :)
  Як і обіцяв у минулій статті -- розказую про крокуси та підсніжники. Детальніше далі...
  Був на горі десь близько 9:20, то ж на квіточках крокусів, які іще не встигли розкритись, залишались крапельки ранкової роси (на фото).  Реально дуже красиве видовище.. 
  Але от прочитав розумні сайти, то дізнався, що виявляється ті квітки у Карпатах, які ми із Вами звикли називати Крокуси, насправді Шафран, а якщо точніше, то по науковому Шафран Гейфелів (Crocus heuffelianus) ;)
 


   А ще поряд із Шафраном розкинулись білосніжні квіточки Підсніжника білосніжного. Чесно зізнаюсь, що ніколи не бачив іще поряд із Шафраном і Підсніжники.. Надзвичайно це все :) Ось такі підсніжники у Карпатах ;)



Правда красиво? ;)

  А тепер трішки про людську недбалість та захланність... Сиджу собі на поляні, попиваю чайок із термоса і шоколадку наминаю :) А ж тут бачу в далині якийсь лижник збирає шафран у букет.... В мене виникає питання: ДЛЯ ЧОГО?!
  Помилувались тут і вистачить... Ці тендітні квіточки зав'януть дуже скоро і їх викинуть у смітник, а на тому ж місці наступного року їх буде менше рости.
  Законом заборонено збирання, витоптування шафрану та підсніжників... Майте це на увазі... І якщо хтось займається вириванням квіток -- то було б добре зробити таким людям зауваження... Нажаль мені не вдалось цього зробити... бо далеко було, та й лижник дуже скоро втік...
  
От і невеличкій статті кінець...
 Хто читав -- молодець :)
 
Цінуймо природу нашої України! Бережімо її!

З повагою, Ваш фотограф Роман.
-----------------------------------------------------
Пишіть мені:

1 коментар:

Arnelika сказав...

Ну недбалості у нашому світі можна видавати перше місце серед усіх досягнень людей... На жаль...