вівторок, 20 листопада 2018 р.

Оля та Юра -- сповнені Божого світла молодята. Таїнство Шлюбу


  Привіт всім!
  Фотограф Роман Тупись вже тут ;) Із новим і дуже щирим дописом про Таїнство Шлюбу сповнених Божого світла молодят -- Олі та Юри. Вони поєднали свої серця перед Богом 20 вересня 2018 року. Якщо бажаєте наповнити своє життя справжнім світлом, тоді відкривайте і читайте ;) Про все детальніше далі...
Давайте будемо ловити світло...

Відбувалося Таїнство у Церкві св. Андрія.


Прийшов заздалегідь, то ж поробив трішки таких цікавих фото всередині храму.
Був дуже гарний сонячний день, то ж світло тут просто казкове.




Чудотворний образ Матері Божої Страждальної (Деревнянська Богородиця)


А саме Таїнство Шлюбу відбуватиметься у капличці за вівтарем (ось там, де красивий великий образ розп'яття).


А от вже й наші молодята Оля та Юра йдуть ;)


Чесно сказати, у завівтарній каплиці церкви св.Андрія я вперше і приємно вражений.


А тим часом усе на своїх місцях і вже готове до шлюбу.


Красиві обручки


Кропило..


На шлюбі співатиме не просто хор, а Муніципальний чоловічий хор "Гомін". Дуже світлі хлопці -- аж фотографію "засвітили" :)
Згодом ми їх побачимо ближче ;)


Корони: із Богородицею -- для нареченої, а із Ісусом Христом -- для нареченого.
Вони символізують прояв влади Господньої, а також возвеличують молодят.


Святе Євангеліє.


А склепіння каплиці захоплює дух!!


І от вже й наші молодята готові -- Оля та Юра, а також дружби -- Йосип та Андріана.

"Благословен Бог наш завжди, нині і повсякчас, і на віки вічні!"


І дорогі гості та родина молились.



Отець Климентій провадив Шлюб.

"Боже вічний, Ти зібрав воєдино віддалених від себе і встановив для них нерозривний союз любови, Ти благословив Ісаака і Ревеку і вчинив їх наслідниками Твоєї обітниці; сам благослови і рабів Твоїх оцих Юрія та Ольгу, наставляючи їх на всяке добре діло."

"Чи маєш ти, Юрію, добру і непримушену волю та тверду думку взяти собі за дружину цю ім’ярек, що її тут перед тобою бачиш? - Маю, чесний отче.
Чи не прирікав ти іншій невісті? - Не прирікав, чесний отче."
"Чи маєш ти, Ольга, добру і непримушену волю та тверду думку взяти собі за мужа цього Юрія, що його тут перед тобою бачиш? - Маю, чесний отче.
Чи не прирікала ти іншому мужеві? - Не прирікала, чесний отче."


Дуже світлі люди -- їх внутрішнє світло проявляється на фото.


"Благословенне царство Отця, і Сина, і Святого Духа, нині і повсякчас, і на віки віків."



Зворушені... і серйозні...


Муніципальний хор "Гомін" супроводжував спів просто надзвичайно -- їх барви голосів просто підносили до Неба.



"За слуг Божих -- Юрія і Ольгу, що нині з'єднуються одне із одним у  спільноту подружжя. За здоров'я, Боже благословення і потрібні ласки для них, Господеві помолімся"


Бог тут із нами -- Його Світло тут!

"Щоб було благословенне це подружжя, як те, що у Кані Галилейській, Господеві помолімся!"


Йосип та Андріана усвідомлюють велику відповідальність і дуже серйозні...



"Господи помилуй!"



Відчуйте....


"Щоб дарувалося їм благословення у дітях і життя бездоганне, Господеві помолімся!"


Отець Климентій натхненно і щиро молився за Юру та Олю.








Освячення обручок.


"Заручається слуга Божий Юрій зі слугинею Божою Ольгою в ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь"





"Заручається, слугиня Божа, Ольга, зі слугою Божим, Юрієм, в ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь"



А тепер важливий момент -- подружня клятва.
Молодята кладуть свої праві руки одну на одну і на Євангеліє, а отець Климентій покриває їх єпитрахилем.

"Я, Юрій, беру тебе, Ольгу, за жінку і прирікаю тобі любов, вірність і чесність подружню, і що не залишу тебе аж до смерті. Так мені, Боже, поможи, в Тройці святій єдиний, і всі святі".


"Я, Ольга, беру тебе, Юрія, за мужа і прирікаю тобі любов, вірність, чесність і послух подружній, і що не залишу тебе аж до смерті.


Так мені, Боже, поможи, в Тройці святій єдиний, і всі святі".


"Що Бог з'єднав, людина хай не розлучає"


Ось!! Відбулось!


Сам Ісус Христос вінчав їх!


Золоті корони символізують прояв влади Господньої, а також те, що Юра та Оля стають один для одного "королем" та "королевою" і об'єднують у єдине подружжя.


"Вінчається раб Божий Юрій із рабою Божою Ольгою, в ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь."


Йосип тепер тримає над головою Юрія вінець.


"Вінчається раба Божа Ольга із рабом Божим Юрієм, в ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь"


"Будьмо уважні, Мир всім, премудрість, будьмо уважні!"


"Ти положив на головах їх вінці із каменів цінних, життя просили у Тебе, і Ти дав їм.
Бо ти даєш їм благословення по вік віку, звеселиш їх радістю лиця Твого."


Диригент хору -- перфектний ;)


"Премудрість!"


Читання Апостола Павла до Ефесян :
 "Браття, дякуйте за все завжди Богові й Отцеві в ім'я Господа нашого Ісуса Христа.
Коріться один одному у Христовім острасі. Жінки нехай коряться своїм чоловікам, як Господеві, бо чоловік голова жінки, як і Христос голова Церкви, свого тіла, якого він Спаситель. А як Церква кориться Христові, так у всьому й жінки - своїм чоловікам.

Чоловіки, любіть своїх жінок, як і Христос полюбив Церкву й видав себе за неї, щоб її освятити, очистивши купіллю води зо словом, щоб появити собі Церкву славну, без плями чи зморшки або чогось подібного, але щоб була свята й непорочна.

Так і чоловіки повинні любити своїх жінок, як свої тіла; бо хто любить свою жінку, себе самого любить. Ніхто ж ніколи не ненавидів свого тіла, навпаки, він його годує і піклується ним, як і Христос Церквою, бо ми - члени тіла його. Тим то покине чоловік свого батька і свою матір, і пристане до своєї жінки, і вони обоє будуть одне тіло.

Це велика тайна, а я говорю про Христа і Церкву. Нехай же кожний з вас зокрема любить свою жінку так, як себе самого, а жінка нехай поважає чоловіка"


Хор співає "Алилуя!", а в цей час отець Климентів вручає молодятам символ Божого світла -- запалені свічки.




Натхненне багатоголосся... Відчуйте це...




Святий Дух тут перебуває... Освячує подружжя.


"Премудрість, прості, вислухаймо святого Євангелія. Мир всім!"


 Від Івана Святого Євангелія читання:
"В той час було весілля у Кані Галилейській, і була там мати Ісусова. А запрошений був Ісус і ученики Його на весілля. І коли не стало вина, сказала мати Ісусова до Нього: Вина не мають. Сказав їй Ісус: Що мені й тобі, жено; ще не прийшов час мій. Мовила мати Його до слуг: Що тільки вам скаже, зробіть. А було там шість кам’яних посудин, що стояли для очищення юдейського, що вміщали по дві або по три мірки. Сказав їм Ісус: Наповніть посудини водою. І наповнили їх доверху.


І сказав їм: Зачерпніть тепер і принесіть старості. І принесли. Коли ж покуштував староста вина, що постало з води (і не знав, звідки воно, а слуги, що зачерпнули воду, знали), закликав староста жениха і мовив йому: Всякий чоловік добре вино спершу подає, а гірше тоді, як уп’ються, ти ж зберіг добре вино аж досі. Ось учинив Ісус початок чудес в Кані Галилейській і об’явив славу свою: і увірували в Нього ученики Його."


Дружка Андріана із честю виконує свій обов'язок.


А родина та гості -- свій! Моляться за Ольгу та Юрія.




"Ще молимось за рабів Божих Юрія і Ольгу, що нині одно з одним з’єднались, і за здоров’я, благословення, потрібні ласки і спасення їх, Господеві помолімся"


Світло!!



Сам Ісус тут між нами присутній -- це відчувається.


"Господи Боже наш, Ти в спасительнім Твоїм промислі сподобив у Кані Галилейській показати цінність подружжя Твоїм пришестям: сам нині рабів Твоїх Юрія і Ольгу, що їм зволив Ти з’єднатися одне з одним, збережи в мирі й єдиномислії, покажи чесним їх подружжя, збережи нескверненим їх ложе, зволь, щоб їх співжиття було непорочне, дай їм дожити глибокої старости і чистим серцем сповняти заповіді Твої.

Бо Ти єси Бог наш, Бог, що милує і спасає, і Тобі славу возсилаємо, з безначальним Твоїм Отцем, і всесвятим і благим і животворящим Твоїм Духом, нині і повсякчас, і на віки віків."






"Отче наш, Ти, що єси на небесах, нехай святиться ім’я Твоє, нехай прийде царство Твоє...."


Портрети для короля та королеви...



"Возвеличся, як Авраам, і благословися, як Ісаак, і умножся, як Яків, перебуваючи в мирі і сповняючи в правді заповіді Божі"



"І ти, невісто, возвеличся, як Сара, і возвеселися, як Ревека, і умножся, як Рахиль, втішаючися своїм мужем, придержуючись меж закону, бо так зволив Бог".




"Отець, Син, і Святий Дух, всесвята, єдиносущна і живоначальна Тройця, єдине божество і царство, нехай благословить вас і нехай дасть вам довге життя, радість у дітях, успіх у житті і вірі, і нехай сповнить вас усяких дібр на землі, нехай сподобить вас і добра обіцяні приймати, молитвами святої Богородиці і всіх святих."


"Христос, істинний Бог наш, що в Кані Галилейській пришестям своїм цінність подружжя показав, молитвами пречистої своєї Матері, святих славних і всехвальних апостолів, святих Богом вінчаних царів і рівноапостольних Константина й Олени, святого великомученика Прокопія, і всіх святих, помилує і спасе нас як благий і чоловіколюбець."



А тепер вже проповідь отця Климентія:
"Слава Ісусу Христу! Дорога родино, гості. Сьогодні ми зібралися у цьому храмі, щоб стати свідками, а також і учасниками тої події, яка відбувається у житті 2-х людей -- Юрія та Ольги. Які сьогодні пов'язали себе у спільності і нерозривності словами: "Поки смерть не розлучить нас". Дорогі молодята, у цей день, Ви пов'язали себе вузлом взаємної любові і готовності взяти відповідальність одне за одного. І подібно як ми чули у Святому Євангелії, де Христос присутній на весіллі у Кані Галилейській, благословив це подружжя. В знак Свого благословення вчинив це перше чудо перетворення води у вино. Сьогодні Господь, невидимо присутній тут серед нас, благословляє Ваш союз, підносячи його до великої гідності, гідності святої пари. І сьогодні Господь кличе вас обох до тої найбільшої співпраці з Ним, до якої може бути покликана людина. До створення сім'ї і родини, до покликання нового життя..."


Уважно слухаємо... ;)


Оля та Юра теж дууужжее уважні ;)


"Святий Августин каже так про Тайну Подружжя -- "..це союз двох людей, об'єднаних взаємною любов'ю, відповідальністю один за одного, йдучи цією земною дорогою життя. І тому Господь, благословляючи дарує потрібні ласки. Навіть коли протягом життя виникають труднощі, негаразди одного із подругів, то вони завжди стають наполовину меншими, бо вони розділяються на двох. А коли приходить радість, піднесення, то вони завжди стають подвійними, тому що радіють одне за одного".


Радість і роздуми...




"Сьогоднішній день -- початок Вашого спільного життя тут перед Богом. Бажаю, щоб тих моментів, де б Ви мусіли розділяти труднощі та негаразди було якнайменше. Щоб кожен Ваш день, кожен крок Вашого земного життя був сповнений радості, глибокої віри у Бога і довіри одне до одного. Щоб завжди, отримуючи ті Божі ласки, дари, Ви їх розділяли на всіх. Щоб Ви завжди вміли радіти одне за одного. Най Господь Бог сьогодні і на майбутнє дарує ласки і щедроти, а Матір Божа -- заступниця і покровителька завжди хоронить Вас своїм материнським покровом на многії і благії літа"


"Многая літа!"



Задуваємо свічки...


А тепер момент одягання хустини -- означає, що Оля вже заміжня і є дружиною, а також символ подружньої чистоти.


Також і благословення на материнство.





І вручення Свідоцтва про Шлюб.


І формальності -- треба підписи поставити у книзі ;)




Отець Климентій аж світиться від щастя ;)


І фото на згадку.
.

А також із хором "Гомін", у якому Юра співає.


І ще так ;)


Із родиною і гостями ;)



І дружбами ;)


І ще одне файне фото ;)


Дуже щиро...



Вже виходили із храму, але молодята іще затримались біля чудотворного образу Матері Божої Страждальної (Деревнянська Богородиця), щоб помолитись.



І ще декілька фото на згадку



Аж тут раптом з'явилась гітара :) Повеселило дуже ;)
А це вуличні музиканти, які грали неподалік вирішили внести родзинку у наше фото :)


От так ;)


І для дружбів Андріани та Йосипа фото мусить бути ;)


А тепер вже й для Олі та Юри трохи романтичних світлин...


Вони аж світяться!


Радісно :)


І ще от так було :)


На цій веселій ноті завершую допис про Таїнство Шлюбу сповнених Божого світла молодят -- Олі та Юри.
Бажаю їм бути завжди такими світлими, добрими, щирими, радісними, як у цей день!
Будьте щасливі!! Най Бог обдаровує ласками із Неба!

Дякую Вам за довіру!

А також чекаю Ваших коментарів.

Зустрінемось незабаром у нових дописах ;)

З повагою, Ваш фотограф Роман Тупись
----------------------------------------
Хочете "живі" фото із Вашого весілля?
Дзвоніть і не пошкодуєте:
0509787625
0678663195
----------------------------------------
Цікавить фотозйомка -- пишіть мені:

2 коментарі:

Olga Krasinska сказав...

Дякуємо за фото🙂 і особливо веселу кінцівку😁
Атмосфера на фото просто 😍

Йосип Орихівський сказав...

Вся родина в захоплені від фотографій, а особливо за коментарі та цитування святого письма)))) Дякую, за прекрасну роботу та ці чудові світлини)))