понеділок, 4 листопада 2019 р.

Здибанка із Владикою 20 жовтня 2019. Репортаж!


  Привіт всім!
  Фотограф Роман Тупись вже тут ;) Із дописом про "Здибанку із Владикою" для Молодіжних спільнот, яку 20 жовтня 2019 року організувала Молодіжна Комісія Львівської Архиєпархії УГКЦ. Що було? А що казали? А де Владика? Як все пройшло? А нема чого гадати -- пора статтю читати ;) Про все детальніше далі...

  Що ж, тепер все за порядком ;)

"Здибанка" відбувалась у церкві св. Софії Премудрості Божої (УКУ), а якщо бути точнішим, то у її у нижньому храмі Святого Климентія Папи Римського. Тобто ось тут.


Живий Бог Ісус Христос у Тілі і Крові тут перебуває.


А от і сам нижній храм. Вже все готове до зустрічі ;)


А на стінах ми маємо інформацію про події, які організовує і допомагає провести Молодіжна Комісія. Досить цікаві ;)

Наприклад "Бансують всі"


Благодійний концерт гурту "Popry Vse".


У лекційній аудиторії вже приготований проектор і на ньому красується от такий надпис ;)
А ще, вдвічі приємно, коли твоє фото є на афіші і на першому слайді ;)


Ось так виглядали афішки на стінах ;)


А тим часом молодь та духівники збираються ;)


Мають гарні розмови.


Із файним настроєм ;)


І більш широкий план.


І емоції спілкування ;)



От таке тепер нове свіже лого Молодіжної Комісії Львівської Архиєпархії УГКЦ.


Різні афішки та потрібна інформація собі гарненько розмістились на столі ;)


Є тут і про Молитви Тезе, які тепер відбуватимуться кожного останнього четверга місяця у різних храмах міста.


А ще... Поїздка на Європейську зустріч Тезе у Вроцлав (25.12.2019 - 2.12.2020), що її організовує Молодіжна Комісія, яка відбуватиметься якраз перед Новим Роком. Дуже рекомендую -- отримаєте новий досвід, нові враження і нових друзів, а ще зустрінете Новий Рік спільно із молоддю з усього світу. Поспішайте, бо часу до завершення реєстрації залишилось ой як мало...


А ось і спільнота оріоністів завітала ;)


Йдемо до храму, щоб розпочати із молитви.



Живий Христос вже нас тут зачекався.


А перш ніж почнемо, то отець Степан Мишковський -- голова Молодіжної Комісії, сказав декілька слів.

Ось так:
"Слава Ісусу Христу! Ми розпочнемо нашу "Здибанку". Насамперед вітаю всіх Вас. Ви всі напевно мене знаєте. Та коли ми надсилали запрошення, то багато помінялося нових лідерів спільнот. Тому, хто мене не знає, то представлюся: Мене звати отець Степан -- голова Молодіжної комісії Львівської архиєпархії. Радий Вас всіх вітати на цій "здибанці"...".


Слухаємо уважно ;)


"Цей захід для нас є дуже вимолений, виплеканий і для нас дуже цінний. Чому? Тому, що це одна із тих зустрічей на початку року, коли ми -- велика структура, зустрічаємося із лідерами, духівниками молодіжних спільнот. Для того,щоб розпочати цей рік разом, щоб церква функціонувала, як є дина структура, а не окремими клаптиками. І розпочнемо з молитви. Я пропоную кожному долучитись до цієї молитви, можна сидячи, в простоті свого серця молитися вервицю. Ви знаєте, що 18 жовтня Папа Франциск закликав всіх молитися вервицю -- від маленького до великого на протязі усього дня, за місіонерів і місійність. Насправді Папа дуже трепетно відноситься до місійності, бо ми із Вами теж є місіонерами. Тому -- молімося. Початок звичайний, потім саму десятку я розпочну "Богородице Діво, Радуйся..."  "


Початок:

"Благословенний Бог Наш, завжди, нині і повсякчас, і на віки вічні"


"Царю Небесний, утішителю, Душе істини, що всюди єси і все наповняєш, скарбе дібр і життя подателю, прийди і вселися в нас, і очисти нас від усякої скверни, і спаси, благий, душі наші.


"Святий Боже, святий кріпкий, святий безсмертний, помилуй нас .
Слава Отцю, і Сину, і Святому Духові, і нині, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь."


Ось так це виглядало із висоти...
Спільнота, яка творить молитву.


"Отче наш, що єси на небесах, нехай святиться Ім’я Твоє, нехай прийде царство Твоє, нехай буде воля Твоя, як на небі, так і на землі. Хліб наш насущний дай нам сьогодні, і прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим, і не введи нас у спокусу, але визволи нас від лукавого..."


"Бо Твоє є царство, і сила, і слава, Отця, і Сина, і Святого Духа, нині і повсякчас, і на віки вічні."


Предвічний Бог тут між нами...


"Перше Славне Таїнство -- Ісус Христос Воскрес із мертвих...."



А тепер... Емоції молитовні...
Відчуйте атмосферу молитви...




Вервиця-каблучка...


Традиційна вервиця...
Не важливо на чому ми молимось вервицю, а важливо як...
Можна і просто на пальцях


От і завершилась вервиця.

А тепер о. Степан іще пару слів сказав:
"Ще раз Слава Ісусу Христу. Тішуся, що Ви прийшли. Дякую Вам за участь у сьогоднішній зустрічі.


І маленький жарт. Тепер я розумію, чому Господь Бог дав нам 10-ть пальців -- щоб молитися вервицю.


Минулого року була трішки інша зустріч, ввечері, де ми всі познайомилися. Сьогодні є ще одна можливість Вам один із одними роззнайомитись, дізнатись про спільноти, про існування яких Ви можливо нічого і не знали. А також ділитись один із одним тим, що робимо.


Не дарма на початку я згадав про місійність, бо ж кожен на своєму місці може бути місіонером. 



Ми -- Молодіжна Комісія, хочемо із Вами поділитися різними ініціативами, програмами і не тільки. Ми помолилися, то ж зараз прошу усіх до зали, де ми будемо мати багато цікавого.


Будемо із Вами трохи розмовляти, а після того -- трішки відпочивати".


Усі дружно йдемо до зали.


Ось вже всі зручно розмістились


І  отець Степан почав:

"Сьогодні ми хочемо Вам запрезентувати і запросити до дискусії активних лідерів молодіжних спільнот. Хто іще не мав можливості, ми Вам, як лідерам, хочемо запропонувати прочитати постсинодальне повчання, яке Папа Франциск написав для молоді -- "Christus Vivit" або "Христос Живий". 
 

Сьогодні його із собою не маю, але Асоціація богопосвячених осіб, видала його українською мовою, він надзвичайно надихаючий і для нас -- лідерів молодіжних спільнот, молодіжного середовища, єдиного молодіжного простору.


Хотілося б, щоб оця традиція зустрічі лідерів молодіжних спільнот нашої Львівської Архиєпархії відбувалася, бо насправді їх (спільнот) є безліч і ми дуже тішимося, що Ви сьогодні прийшли..."


Всі уважно слухали о. Степана.


"Лідери одних спільнот, надихаються іншими спільнотами і відбувається ланцюгова реакція. Хочемо, щоб вона відбувалась постійно.

Готуйтесь, що наступного року ми Вас знову покличемо ;) Сьогодні ми б хотіли запрезентувати ті ініціативи, які робить Молодіжна Комісія, до яких Ви можете долучатися. А зараз передаю Марічці слово."


Марічка розказала, що кожного року формат зустрічі буде інший, і цього року буде така собі "кава із Владикою".
І це теж слухаємо уважно ;)


Ми подивились відео-послання від Владики Володимира Груци, де він сказав таке:
"Слава Ісусу Христу! Дорога наша молоде, якщо Ви думали, що мене цього вечора нема із Вами, то Ви помилилися. Я є із Вами і вітаю на цьому чудовому зібранні. Ми завершили Рік Родини у нашій церкві. І знаєте, які би не були наші відносини із батьками, жодна особа не може заперечити, що є мало спілкування між дітьми і батьками, навіть якщо мешкають у одній квартирі зі Вами. Якщо Вам не подобається, що наша із Вами зустріч є лише віртуальна, тоді можливо Ваші рідні теж потребують із Вами більшої комунікації, Вашої присутності у Вашій родині, прагніть їм подарувати свій особистий час. Ми чекаємо від Вас нових напрацювань. Дякую Молодіжній Комісії, усім Вам і чекаємо на Ваші ідеї".


Задумались...



Отож, пару слів від Марічки:
"Ви зрозуміли, що Владика із нами не є і це не просто так. Такий маленький урок від Владики. Чого саме за родину і за соціальні мережі? Бо погодьтесь, що це є те, що напевно у нас свідомих християн, сформованих, точно забирає найбільше часу. Ми розуміємо, що батьки важливі, бо дотримуємось Божих заповідей, то поки із соцмережами нам важко собі дати раду. І тому, цим маленьким уроком він нам хотів це показати. І насправді, він був дуже-дуже-дуже вражений минулого року, скільки в нас є лідерів спільнот. 



За реєстром минулого року ми робили "здибанку", то було 38 спільнот і це не всі, що ми знаємо. Тому, ми подію зробили відкритою, щоб дізнатися іще про лідерів і спільноти, яких ми ще не знаємо. Якщо Ви такі знаєте, то скажіть їм, щоб вони у нас зареєструвалися. Бо Ви не просто так є лідерами молодіжних спільнот, Бог не просто так Вас покликав бути лідерами, а потім у Вас спитає. Ми із Вами маємо працювати, то ж якщо Ви маєте якісь пропозиції, або є щось не так, то приходьте до нас -- будемо разом сідати, думати, щоб сформувати гарне, добре, якісне молодіжне християнське середовище у Львові та області. І знайте, не ми є Комісія, а всі ми разом є Молодіжна комісія.


Зараз буде така дуже і дуже інформаційна частина. Помолились, буде багато інформації і потім будемо розважатись.  Ми робили таке дослідження і є так, що лідери спільно т казали, що не знають, що робити із спільнотою під час року...Ми почали працювати, думати, як це вирішити. Можна це робити 2-ма способами. Перше -- це заходи, підготовка до яких мала би бути причиною щоразу збиратись. І добре, коли кожного разу на таких зустрічах і духівники. Наприклад це може бути підготовка до "Кубка Радості"...".


Повна зосередженість...



І що далі?...



А далі ще розібрали 5-ть речей, які важливі для християнської спільноти: духовність, систематичність, молитва і єдність.


А також і 5-ть найбільших проблем у спільноті: нема мотивації, інше бачення, пріоритетність... 


Емоції о.Степана... безцінні ;)


Розібрали також  і проблеми організації спільноти, із якими стикаються протягом року: про планування на місяць, рік, півроку; збагачувати програм зустрічей і т.д.


Задумались...



От так виглядала взаємодія і дискусія (мушу сказати, що дуже плідна).



Ми маємо бажання творити щось нове, просто потрібно поставити пріоритети.


Думи...



А зараз ми побачимо, що для вирішення проблем приготувала Молодіжна комісія


Марічка зараз все продемонструє ;)


А ось такий "Посібник для лідерів молодіжних спільнот та духівників 2019-2020" на основі Енцикліки Папи Франциска "Радість Любові".


Пропозиція допомоги у плануванні року


Ось тут можна собі прочитати детально, у чому допоможе посібник і для чого створений.


Саме про це і розказувала Марічка ;)



А солодке тим часом чекало свого часу ;) Ще трішки і дочекається...




І трішки ближче про те, для чого ж створений посібник.


Власне Марічка і більш детальніше про все розповідала, а Ви зараз можете прочитати ;)


А той, хто був на "здибанці", той все бачив і от так все засвоював.



І ще трішки -- почитайте  тут собі.


Наприклад, темою жовтня є "Сила сім'ї у любові"

І у посібнику вона розділена на декілька частин, відповідно на кожну зустріч, яка включає Катехизацію, Молитовні читання, Відповіді на питання, а також і Фільм. Все по обраній темі і так є на кожен місяць


Ось так виглядає -- подивіться без коментарів, бо все і так зрозуміло.





А зараз ми ще подивимось коротеньке відео-послання Папи Франциска до молоді:

"Так приємно бачити молоду людину, яка не стоїть на місці, яка подорожує. Молоду людину, у якої алергія на диван. Алергія на диван -- це чудова хвороба. Молоду людину, яка рухається вперед, завжди шукає більшого, дивиться на обрій. Дивіться на обрій, спрямовуйте погляд у майбутнє, вірте, що світло засяє у русі! Та є одна проблема. Прислів'я каже: "Хочеш іти швидко -- йди один. А якщо хочете йти безпечно -- ідіть разом."
Крокуйте завжди разом тримаючись за руки! Так безпечніше. Хто йде наодинці -- помилиться. Може губитися, плутати стежку з лабіринтом. І більше не прямувати вперед до обрію. Крокуйте разом, дивіться на обрій, дивіться на світло. Дивіться на Господа, дивіться на Ісуса Христа. Вірте, будьте сміливими. Сміливо йдіть вперед шукаючи Ісуса! Дивитися на обрій -- це бачити пейзажі, природу, красу, яку для нас створив Господь. Я шукаю Бога у спільноті, йдучи вперед та зберігаючи цілісність природи. Дві речі: Я зберігаю цілісність дому, що є моїм і не моїм водночас. Це мій дім, це наш спільний дім, це Божий дім. Ідіть вперед!! Дякую Вам! Відваги вам! Відваги! Втілюйте у реальність Ваші чудові мрії. Моліться за мене. Нехай Господь Вас благословляє"


Не було пееркладу і субтитрів, то ж отець Степан перекладав із італійської.



Це був той момент, коли папа згадав про "алергію на диван." :)


А ще Молодіжна комісія організовує поїздку на Європейську зустріч молоді Тезе у Вроцлаві.
Детальніше ТУТ.


І ще емоцій трохи ;)


Кожний останній четвер місця Молитва Тезе у різних храмах міста.



А також ми подивились відео-запрошення брата Жана-Даніеля із спільноти Тезе, де він усіх запрошує до Вроцлава на Європейську зустріч молоді.




І ще....


Благодійний концерт гурту "Popry Vse"  26 листопада о 19:00 у концерт-арені Малевич,метою якого є зібрати кошти для дітей сиріт, щоб дати їм змогу поїхати на Зустріч молоді Тезе у Вроцлав.


Трішки ближче ;)
А квиточки можна купити у Молодіжній Комісії, а також ТУТ і на сайті Gastoli ТУТ.


І ще нове -- нове лого Молодіжної комісії ;)


Оплески і подяка!!



І контактні дані для зв'язку.



Настала пора солодкого ;)


І файних розмов і знайомств.




І от такі фото ;)


Настрій ;)



Та є іще одна важлива річ -- Молитва Тезе у День молитви за сиріт, яка відбудеться 10 листопада.



Фото для спільноти "Українська молодь Христові" мусить бути ;)


І не лише для них, а для всіх, хто хотів ;)


А відбувалось це під чудовий спів і гру на гітарі талановитого хлопця -- Мар'яна ;)




Смакування і спілкування ;)



І веселі спільні фото ;)



Цікаві розмови ;)



А Мар'ян співав, заряджаючи усіх чудовим настоєм ;)



Люди танцювали навіть ;)


А ось вже і отець Степан приєднався, граючи на кахоні ;)


Цей чудовий дует заряджав іще більше, бо додався іще один інструмент.


"Слухайте" світлини, дивіться і відчувайте емоції... Без коментарів...

























І слово на завершення ;)





Та й трохи спільних знимок ;)



І з отцем Степаном також ;)







І навіть у мене теж є декілька фото :) Дякую за них Олені Грех






Ну, і на завершення -- фото для Молодіжної Комісії (з ліва на право):
Оленка, Марічка, отець Степан, Марічка ;)




 Чудова була "Здибанка з Владикою"!
Маю надію і Вам сподобалось і Ви віртуально там побували, та й чогось корисного дізнались ;)

Чекаю Ваших коментарів :)

P.S. Якщо Ви були на "Здибанці" і бажаєте фото оригінальної якості (у статті є не всі, які зробив) -- пишіть мені і дам Вам посилання для завантаження;)

Зустрінемось швидко ;)
З повагою, Ваш фотограф Роман Тупись
----------------------------------------
Хочете "живі" та яскраві фото із Вашої події?
Дзвоніть і не пошкодуєте:
0509787625
0678663195
----------------------------------------
Цікавить фотозйомка -- пишіть мені:

Немає коментарів: