пʼятницю, 8 жовтня 2021 р.

"Музика Бродвею та Голлівуду" на VІ Фестивалі концертів літньої пори "Pizzicato e Cantabile". Репортаж!!

 
  
    
Привіт всім!
    Фотограф Роман Тупись тут як тут ;) Із свіженьким музичним дописом про фантастичний концерт "Музика Бродвею та Голлівуду" на VI Фестивалі концертів літньої пори "Pizzicato e Cantabile" у Львівській національній філармонії. Концерт відбувався 1 серпня 2021 року, а сам Фестиваль тривав із 29 липня по 8 серпня 2021 року. У цьому дійстві взяли участь виконавці: Олена Мацелюх (орган), Влад Солодовников (фортепіано), Ігор Мацелюх (флейта Пана, альт-саксофон), Маріанна Лаба (сопрано), Ольга Алі Грєшна (сопрано), Євгеній Герзанич  (відео-мепінг, помічник органіста). У чому особливість концерту? Яким він був? Про це далі детальніше...
    Що ж, давайте починати ;)

Ось такий хол -- ще трохи малолюдно, та за деякий час це кардинально зміниться
  

 Альт-саксофон на місці.



Челеста і фортепіано теж у повній готовності..



Король інструментів -- Орган.


Сьогодні регістри перемикатиме асистент за допомогою спеціальної програми


У глядацькому залі теж іще пусто... Поки що...


Хол вже наповнився людьми


А люди все прибувають і прибувають...
 


Хтось досліджує програмку концерту ;)



Спонсори Фестивалю:





Швиденько усі займають місця.


Завжди є про що поговорит і чим поділитись




Балачки..


 Та годі вже, бо вже початок.


Ведуча Софія Іванова вже на сцені:

"Доброго вечора шановні пані та панове! Вітаємо Вас на концерті Фестивалю "Pizzicato e Cantabile". Цей концерт дуже яскравий і цікавий -- це проект "Музика Бродвею та Голлівуду", але перш ніж Вам розповім про сам концерт, маю велику приємність подякувати від імені учасників та оргнанізаторів Фестивалю нашим спонсорам -- це Садиба "Turul" та  ТзОВ "Уніпроф". Слово Голлівуд, Бродвей і ми одразу поринаємо у світ театру, ми згадуємо ті чи інші сцени із фільму, ми думаємо про акторів, співпереживаємо разом із героями, відчуваємо себе учасниками того чи іншого дійства. Власне у цьому магія кіно. Звичайно, ми часом не помічаємо, що цей фільм, ту чи іншу подію супроводжує музика. Кажуть, що якщо музику не чути під час фільму, ми не акцентовуємо увага на ній, то вона не є добре написана. Натомість, якщо ми виходимо із театру і ми наспівуємо, згадуємо, то ця музика є добре написана.  


Сьогодні ми з Вами поринемо у світ Голлівуду, у світ Бродвею, а це все дійство приготували для Вас прекрасні музиканти та виконавці. Перш за все маю велику приємність представити нашу директорку, організатора Фестивалю, лауреата міжнародних конкурсів, органістку, піаністку, клавесиністку Олену Мацелюх.

Влад Солодовников -- піаніст, композитор, лауреат багатьох міжнародних конкурсів композиторів, зокрема, конкурсі ім. Карабица. Він є автором усіх аранжувань, усіх фрагментів, які прозвучать сьогодні,  а також виступатиме на фортепіано.

Маріанна Лаба -- солістка Львівської національної філармонії, заслужена артистка України. Вона чудово иконує музику епохи бароко, мюзикли, класичну музику, джаз, фольклор, і навіть рок-музику. Її багатогранність завжди вражає та заворожує.

Ще одна солістка задіяна у нашому проекті -- це наша гостя з Харкова Ольга Алі Грєшна. Є солісткою Харківського музично-драматичного театру, добре знана концертуюча співачка, учасниця українських та міжнародних проектів.

Ігор Мацелюх грає на багатьох інструментах. Направду, сміливо його можна назвати віртуозом-інструменталістом. Найчастіше він грає на флейті Пана, але не тільки. Власне не тільки -- заінтригую Вас трішки, почуєте і побачите сьогодні.

Асистент органіста та відео-мепінг представлятиме сьогодні Євгеній Герзанич.

Ну і звичайно, над таким великим проектом є арт-продюсер -- Сергій Лихоманенко.



А тепер вже до самої нашої програми. Вона складатиметься із 3-х блоків. У першому буде "Містика кіно". Ендрю Ллойда Вебера можна сміливо назвати найвідомішим британським композитором. Його статки складають понад 700 мільйонів фунтів стерлінгів, лауреат престижних премій "Оскара" та "Греммі". Він нам дарує музику до мюзиклів "Ісус Христос суперзірка" "Евіта", "Коти"... Сьогодні теж звучатиме його музика.



Слава прийшла до Йоганнеса Ціммермана у 1988 році коли вийшов фільм "Людина дощу". А далі були "Гладіатор", "Пірати Карибського Моря", "Код да Вінчі" і ще багато фільмів, музику до яких писав цей блискучий композитор.

Натомість Карл Орф вважається класичним композитором, він жив у 20-му столітті, писав багато музики, але найбільший свій твір він написав у віці 40 років і він має назву "Карміна Бурана" і саме цей твір зарахував його до еліти європейських композиторів. Сам він вважав, що всі твори, написані до цього, можна спокійно знищити.

Отже, починаємо! Ендрю Ллойд Вебер саундтрек до фільму "Ангели і Демони", Карл Орф "Карміна Бурана" -- саундтрек до серіалу "Американська історія жахів" і запрошую на сцену артистів нашого концерту"



Артисти вже на сцені


Вклонились публіці


І розпочали!

Орган і фортепіано... налаштовують


Натхненно!



Ольга Алі Грєшна своїм вокалом проникала у кожну клітинку.


Чудово!


Майстерно!


Фантастично!



І вже інший твір звучить.
Олена Мацелюх викладається на всі 100!



Ігор Мацелюх на флейті Пана майстерно додає своїх нот і тембрів.


Влад Солодовников фантастично геніально грає..


Атмосфера таємничості...


Ігор Мацелюх теж неймовірно грає, додаючи ще більшої магії у музику.


А зараз -- вищий пілотаж. Влад Солодовников грає одразу на 2-х інструментах -- фортепіано і челесті.


Відчуйте атмосферу.. Най фото "звучать"...








Не втримаюсь, щоб сказати...

І ось тут знову на 2-х інструментах одночасно.


Слухаємо далі без коментарів...










Бурхливі оплески!! Браво!!


"Ендрю Ллойд Вебер дуже любив збірку віршів Томаса Еліота Буркотіні. Він дуже часто їх перечитував і у 1972 році у нього з'явилася думка написати щось про Буркотіні. Досить швидко він реалізував свій задум і вже 11 травня 1981 року відбулася прем'єра його надзвичайного, популярного і відомого мюзиклу "Cats". Двадцять один рік на сценах Вест Енду у Лондоні і на американському Бродвеї незмінно з величезними аншлагами, а також по цілому світі на різноманітних каналах, сценах. Це завжди був успіх. Остання вистава відбулась у Лондоні також 11 травня, але 2002 року. Ми дуже добре їх знаємо, цих котів, можемо співпереживати разом із ними, бо ці коти нагадують наші людські історії.


Влад Солодовников та Олена Мацелюх помінялися місцями


Після "Котів" на екрани вийшов фільм "Амелі" -- романтична комедія. Думаю ми всі його добре пам'ятаємо. Із 13 серпня 2021 року цей фільм входить до списку 250 найкращих фільмів.

Фільм "Кояніскоці" знаменитий  тим, що музику до нього написав знаменитий композитор Філіп Гласс. Його напевно не всі бачили

А фільм, який завершить наш 2-й блок напевно бачили всі -- "Високий блондин у чорному черевику" із знаменитим П'єром Рішаром Він у 1972 році вийшов на екрани і вже через рік здобув "Срібного ведмедя" на Берлінському кінофестивалі.

Отже, 2-й блок, який ми дозволи собі назвати  "Драми і Комедії" розпочнеться твором "Memory"
Ендрю Ллойда Вебера  у виконані Маріанни Лаби (сопрано).


Отож, слухаємо!


Надзвичайно проникливо


Захоплює!


Ігор Мацелюх на саксофоні


Фантастично!


Чуттєво.





Браво!!



І вже далі звучить музика із фільму "Амелі" у перфектному виконанні.


Слухаємо і насолоджуємось! Без коментарів...








Браво!!


А зараз -- Олена Мацелюх та Влад Солодовников зіграють на органі у 4-и руки і 4-и ноги.


Перфектно!




Браво!!!!! Оплески і поклін!


І на завершення блоку, як Ви вже змогли здогадатись із фото -- "Високий блондин у чорному черевику"

Ця мелодія фантастична і змушує одразу усміхатись :)
На флейті Пана -- Ігор Мацелюх


Слухаємо!!





Оплески! Овації!!



"Третій, останній блок концерту називається "Кіноепопея".
найбільша серія фільмів у історії -- це фільми про агента "007" Джеймса Бонда. Перший фільм вийшов 1962 року, останній фільм 24-й -- 2015 року. У 2012 році вийшов фільм "Skyfall", музику до якого написала і талановито виконала талановита британська співачка Адель.




"Пірати Карибського моря" -- це також не один фільм, а ціла серія фільмів. Перший фільм вийшов 2003-го, 5-й -- 2017-го. Чудові актори, за яких усі вболівали -- Джонні Депп, Кейра Найтлі, Орландо Блум. І звичайно там була чудова музика.

Якщо говорити про американського композитора Генрі Манчіні, то він написав музику до майже 500 фільмів, видав 50-ть альбомів, отримав 4-и "Оскари", "Золотий Глобус" і 20-ть нагород "Греммі". Серед відомих його творів, це музика до кінофільму "Сніданок у Тіффані" та звичайно "Рожева пантера".



Американський серіал жанру фентезі і тут нам одразу спадає на думку не що інше, як "Гра престолів". Найвідомішою шанувальницею цього серіалу є королева Британії Єлизавета ІІ, яка неодноразово відвідувала знімальний майданчик. 

Отож, "Skyfall", головна тема із фільму "Рожева пантера", і на закінчення сьогоднішнього концерту буде виконаний диптих за мотивами серіалу "Гра Престолів".
"



Слухаємо, дивимось і насолоджуємось фантастичним дійством...


І ми поринаємо у шпигунський світ Джеймса Бонда завдяки чудовому співу Маріанни Лаби, органу Олени Мацелюх, фортепіано Влада Солодовникова і саксофону Ігора Мацелюха.


Слухаємо і насолоджуємось! Без коментарів...










А далі у нас -- "Пірати Карибського моря"



Заворожені і зачаровані глядачі


Браво!!!



Ігор Мацелюх із саксофоном як соліст, а це значить, що... звучить відома і впізнавана Генрі Манчіні "Рожева Пантера".


Емоції глядачів -- безцінні









Овації!!


І поклін музикантів вдячній публіці


І на завершення -- "Битва Престолів"


Слухаємо фото.. Най вони звучать...






Після останнього акорду зал вибухнув оплесками і окриками "Браво!!"


І довгими оваціями стоячи


Всі учасники концерт на сцені -- задоволені і вдячні публіці.



І був іще твір на "біс".











Браво!!




І ще раз "на біс"!



І...



Емоційне завершення!!


Браво!!!


Після концерту, як завжди -- фото на згадку.

Спочатку із друзями.


І для команди концерту.


І ще так ;)




І ще таке.


І це іще не все :)
Маріанна Лаба та Олена Мацелюх


Із Меланією Макаревич


І так.


І ще ось так


Позитив ;)


Для Маріанни Лаби теж має бути фото ;)



А на завершення -- портрет для організатора, натхенника та директора Фестивалю Олени Мацелюх.



Чудовий концерт, який переніс нас у магію кіно!

А Вас, маю надію, стаття перенесла у Львівську національну філармонію ;)

І чекаю Ваших коментарів ;)

А ми із Вами дуже скоро зустрінемось у наступних дописах ;)

З повагою, Ваш фотограф Роман Тупись.
----------------------------------------
  Хочете "живі" та "душевні" фото?
Дзвоніть і не пошкодуєте:
0509787625
0678663195
----------------------------------------
Цікавить фотозйомка -- пишіть мені:

Немає коментарів: