суботу, 12 липня 2014 р.

Ніч у Львові 11-13 липня 2014


  Зараз у Львові триває цікавий фестиваль -- "Ніч у Львові". Він проводиться щорічно 2-а рази на рік -- літом та весною.
   Що ж цього разу цікавого відбуватиметься і де мені вдалось побувати -- читайте далі..

  Родзинками цього року є показати Львів із духовної сторони. Атракцій для туристів та львів'ян є море. Щоб не переповідати Вам багато, то краще відвідайте сайт LvivTravel, де  зможете дізнатись детально коли і що відбуватиметься. Є зміни у розкладі -- відкриття, яке мало бути у п'ятницю 11 липня о 19:30 у зв’язку з трагічними подіями, які стались на Сході України перенесли на неділю 13 липня на 19:00. Крім цього виступ гурту «Патриція» в Італійському дворику та «Перекоти поле» на Лисій горі скасовані. Велике дякую волонтерам, що пояснили про перенесення.
   У центрі міста, а також локаціях, на яких відбуватиметься певна подія, Ви можете зустріти волонтерів, які люб'язно Вам все розкажуть і підкажуть. Вони одягнені у яскраві помаранчеві футболки і виглядають ось так:
 


   Із всіх атракцій у п'ятницю визначив для себе 2-і події, на яких дуже хотілось побувати -- це Відкриття «Ночі у Львові» та  Візит на вежу храму Свв. Ольги і Єлизавети. Оскільки відкриття на пл. Ринок перенесли, то ж вирушив до храму Свв. Ольги і Єлизавети, що знаходиться за адресою: пл. Кропивницького 1. Був на місці близько 21:00. Черга була від входу, через весь храм і буквою "Г" повертала до бічного виходу де були сходи, що вели на вежу. Чесно кажучи, не очікував, що буде такий ажіотаж. Людей було дуже багато.




 
  Сьогодні і завтра можна буде відвідати вежу із 15:00 до 19:00.  Якщо хто не встигне побувати у ці вихідні там, то нехай не сумує -- вхід на вежу із понеділка 14 липня буде тепер відкритий всі дні із 12:00 до 17:30 (вхід із бокового входу від вул. Городоцької).
  Поки стояв у черзі (а це було близько 2-х годин!!!), то встиг помилуватись красою храму, а також декілька раз відійти від зайнятого місця і зробити фотографії.



 

  І ось воно,нарешті, ще трохи і омріяне збудеться -- декілька метрів до входу на вежу (близько 23:00).


  Запускали людей групами по 30 чоловік і на все про все не так багато -- всього 7 хвилин (2 хв. підйом, 3 хв на самій вежі та  2 хв. спуск). Обмеження у часі було зумовлене великою кількістю бажаючих.
   І от нарешті настала і моя черга підійматись сходами. Це було щось -- гвинтові сходи, закручені за рухом годинникової стрілки майже до самого верху, а потім у місці, де колись знаходився годинник сходи міняють напрямок і вже закручуються у протилежну сторону. Дуже хотілось зробити фото сходів, але темп підйому був настільки швидким, що не було часу. Місцями здавалось, що зараз закрутиться голова, але якось ці відчуття минулись :) Також ще один момент --  хочу зазначити, що у одному місці при підйомі треба бути особливо уважними -- є місце обмотане червоною матерією, що означає "Увага, не вдартесь головою", так як обмотана деталь сходів, якою при неуважності можна стукнути свою голову. Голова у мене і у Вас одна, то будь-ласка майте на увазі ;)
   І ось я на верху.. Волонтери нагадують, що у нас 3 хвилини на огляд... Вдалось зробити декілька фото, із штатива не дуже вийшло (через обмеженість простору, кількість людей та турботою про збереження цілісності фотоапаратури), то ж прийшлось підіймати значення чутливості ISO до критичного рівня, то ж кількість шумів на фото зросла. Фотографією не дуже задоволений (через наявність шумів), але самі відчуття на горі вежі буду пам'ятати довго.  Ось фото
 

Найближчим часом планую піднятись туди знову і зробити те фото, яке буде подобатись ;)
  Ті З хвилини на вежі дуже скоро пройшли і потрібно було вже спускатись -- спуск теж був у досить швидкому темпі.
   Внизу вийшовши із храму бачу, що людей д-у-у-у-ж-е-е багато -- черга простягається через весь храм до головного входу, по східцях і за ріг до вулиці Городоцькою. Надіюсь всі бажаючі дочекались і змогли піднятись на вежу. 
   Далі був трамвай, таксі і близько 00:00 я нарешті вдома -- втомлений та задоволений. :)

"Ніч у Львові" триває до 13 липня 2014 р.. 
Вибирайте атракції, які Вам до душі,
 і гайда досліджувати Львів.

Гарних Вам вражень!!


З повагою, Ваш Роман.

Немає коментарів: