суботу, 12 липня 2014 р.

Святих апостолів Петра і Павла!


   Закінчився Петровий піст, або так звана у народі "Петрівка". Сьогодні відзначається велике свято -- Святих апостолів Петра і Павла

   Вітаю усіх Петрів та Павлів із іменинами!! Бажаю міцного здоров'ячка та нехай над ними завжди опікуються їх покровителі у небі та допомагають у житті.

  А тепер трохи докладніше про святих.
 Апостоли Петро і Павло особливо шануються як учні Ісуса Христа, що після смерті і воскресіння Сина Божого почали проповідувати і поширювати вчення Євангелія по всьому світу. Ці святі є наріжним каменем церкви. 
   Про Петра Христос каже, як говориться у Євангелії від Матея: "І Я тобі кажу, що ти є Петро; і на цій скелі Я збудую свою Церкву, і брами аду не переможуть її. Я дам тобі ключі Царства Небесного: і те, що ти зв’яжеш на землі, буде зв’язане на небесах; і те, що ти розв’яжеш на землі, буде розв’язане на небесах" .
  Ось тому зазвичай іконописці зображують Апостола Петра із зв'язкою ключів від Царства Небесного.
   Апостол Павло спочатку називався Савлом, а коли повернув­ся до віри Христової, був названий Павлом. Павло з гонителя християн став вели­ким Христовим апостолом і ревним проповідником Ісуса Христа, Сина Божого, особливо серед язичників. Він здійснив три великі подорожі з проповіддю святого Євангелія, в багатьох країнах і містах Малої Азії, в Македонії, Греції та Римі заснував Церкви, тобто громади віруючих у Христа, і ставив у них Єпископів та пресвітерів. Водночас апостол Павло написав 14 послань, які і тепер є чистим джерелом хри­стиянського вчення.
     Святі апостоли Петро і Павло прийняли мученицьку смерть за віру Христову у Римі у 67 році за римського імператора Нерона. Апостола Петра розіп'яли на хресті вниз головою, а апостолові Павлу стяли голову мечем.

З повагою, Ваш Роман.
 

Немає коментарів: